Мікродобриво Еколайн Кальцій Бор Хелати
253 ₴/л
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- В наявності
- Код: 304
- +380 (99) 001-56-93Ярослав Михайлович (Добрива)
- +380 (67) 401-78-19Ярослав Михайлович
- +380 (50) 416-39-31Микола Михайлович (ЗЗР)
Мікродобриво Еколайн Кальцій Бор Хелати
Еколайн Кальцій-Бор Хелат - комбіноване концентроване добриво для позакореневого підживлення розроблене для усунення прояву дефіциту кальцію і бору, для позакореневого підживлення культур, особливо вимогливих до умов забезпечення кальцієм і бором.
СКЛАД МІКРОДОБРИВА:
- Азот (N – NH2) - 2,5 %
- Кальцій (CaО) - 5,0 %
- Бор (B) - 0,8 %
- pH - 7,5
- Густина - 1,3
ЕКОЛАЙН КАЛЬЦІЙ-БОР ХЕЛАТ:
- Містить кальцій в формі 100% хелату ЕДТА та органічний бор;
- Забезпечує покращення транспортабельності продукції;
- Запобігає прояву фізіологічних хвороб: гірка ямчатість у яблуні, розтріскування верхівки плодів у томатів, розтріскування плодів черешні та вишні;
- Покращує якість врожаю.
ДОЗИ ТА ПЕРІОДИ ПІДЖИВЛЕННЯ КУЛЬТУР:
Культурі | Період підживлення | Доза, л/га |
---|---|---|
Плодові | Від початку формування плодів до початку дозрівання | 3,0 - 4,0 |
Овочеві | Від початку формування плодів до початку дозрівання | 3,0 - 4,0 |
Ягідники | Від початку формування плодів до початку дозрівання | 2,0 - 3,0 |
РОЛЬ ТА ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ КОМПЛЕКСУ КАЛЬЦІЙ-БОР
Кальцій бере участь у водному, вуглеводному і азотному обміні речовин у рослині, нейтралізує дію органічних кислот, регулює процеси обміну речовин, водний та фізіологічний баланс клітини, необхідний рослині для синтезу нуклеїнових кислот. З ним тісно пов'язані фотосинтез та енергетичний обмін.
Бор, виконуючи допоміжну роль, сприяє накопиченню цукрів у товарній частині врожаю, тим самим покращуючи його якість.
Найбільш затребуваною є композиція кальцій-бор на овочевих та плодових кульурах. Застосування даної композиції безпосередньо впливає на якість, лежкість та товарний вигляд цієї продукції. Підтримуючи структуру клітинних мембран плодів та овочів, кальцій запобігає передчасному старінню і покращує можливості зберігання і транспортування плодів.
Ознаки дефіциту кальцію у овочевих культур найбільш помітні на молодих листках, які стають хлоротичними (утворення світло-жовтих плям). Старі листки, навпаки набувають темно-зеленого забарвлення та збільшуються у розмірах.
У плодових дерев молоді листки дрібніють, скручуються, на деяких утворюються блідо-блакитні плями, ростові бруньки часто відмирають та опадають, молоді корені стають коричневими.
У деяких сортів яблунь відзначається ураження плодів гіркою ямчатістю та бурою плямистістю шкірки. Ці прояви посилюються при вологій і холодній погоді, коли переміщення кальцію в плоди затримується.
Діючі речовини | |
---|---|
Кальцій | 5 % |
Бор | 0.8 % |
Азот | 2.5 % |
Основні атрибути | |
Виробник | Екоорганік |
Концентрована форма добрива | Так |
Мінімальна температура ефективної дії | 10 град. |
Максимальна температура ефективної дії | 25 град. |
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Об`єм | 20 л |
- Ціна: 253 ₴/л